Naše vyhlášená kuchyně nabízí široké spektrum poledních menu. Přesvěčte se sami a nahlédněte do aktuálního jídelníčku.

Aktuální jídelníček

Soubor PDF Otevřete si aktuální jídelníček ve formátu PDF

Soubor PDF Otevřete si jídelníček na následující období ve formátu PDF

 

Kuchyně

Stravovací provoz 

Domov pro seniory má vlastní kuchyni. Kuchyň DS se nachází v suterénu bloku A. Maximální kapacitu kuchyně lze vyjádřit možností uvařit v jednom dni např. až 500 obědů.

V kuchyni je vařena strava pro:

  • klienty DS Krnov (celodenní strava)
  • klienty Domova Jistoty Devětsil

a obědy pro:

  • zaměstnance DS Krnov
  • bývalé zaměstnance (důchodce) DS Krnov
  • cizí strávníky (pečovatelská služba, hasiči a další přihlášení strávníci)

Pro cizí strávníky jsou vařeny obědy v rámci hospodářské (tzv. doplňkové) činnosti

Strojní vybavení kuchyně 

  • 2 elektrické konvektomaty
  • 3 kotle o obsahu 150 litrů
  • 2 kotle o obsahu 80 litrů
  • 1 elektrický sporák
  • 1 dělička těsta
  • 3 smažící pánve
  • 1 fritéza
  • 1 myčka nádobí
  • 1 universální robot
  • 3 elektrické ohřevné vozíky
  • 1 škrabka na brambory
  • 3 transportní nerezové vozíky s tabletovým systémem

Pracovní stoly, dřezy, vozíky pro přepravu jídel jsou z nerezového materiálu a odpovídají hygienickým předpisům. Pro dopravu jídla z varny do výdejny stravy v 1.NP a do kuchyněk na oddělení (1.NP – 4.NP) slouží jídelní výtahy. Tyto výtahy byly v roce 2003 opraveny tak, aby odpovídaly normám EU. V roce 2004 bylo z hygienických důvodů provedeno z vnější strany oplechování výtahů (nerezové).

Většina klientů se stravuje ve velké jídelně, která se nachází v 1.NP bloku A. Jídlo je dopravováno z kuchyně – varny  jídelním výtahem do výdejny stravy. Výdejna stravy se nachází uprostřed mezi hlavní jídelnou klientů a jídelnou zaměstnanců. Výdejna je vybavena kuchyňskou linkou, elektrickým ohřívacím pultem, nahřívačem talířů, elektrickým vařičem a myčkou na nádobí. Pro rozvoz stravy ke stolům klientů jsou k dispozici  nerezové servírovací vozíky. 

Stravu klientům porcuje na talíře pracovnice kuchyně, klientům servíruje stravu personál přímé péče (pracovníci v sociálních službách) z jednotlivých oddělení a v rámci praktické výuky i učni 2. a 3. ročníku studijního oboru kuchař – číšník.